|
Post by spiros on Mar 1, 2016 15:00:20 GMT
Πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι σας στη ζωή σας και πόσο φερέγγυοι πιστεύετε ότι είσαστε απέναντί τους ?
|
|
|
Post by spiros on Mar 6, 2016 20:59:46 GMT
Οι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί στη ζωή ενός ανθρώπου , κάπως έτσι είναι και στη δική μου . Όμως , οι δικοί μου φίλοι , δεν είναι καθόλου φερέγγυοι , πλην τριών εξαιρέσεων . Σε μια ομάδα 12 ατόμων , όχι απαραίτητα γνωστών ή φίλων μεταξύ τους, είναι συνεπείς μόνο οι τέσσερις και αυτοί όχι 100% !!! Ο ένας στους τέσσερις δηλαδή . Τραγικό ποσοστό ! Πιστεύω πως απέναντι στους φίλους μου είμαι πολύ φερέγγυος και αν θέλει οποιοσδήποτε ας με διαψεύσει , με γεγονότα φυσικά . Έχω καταλήξει να πιστεύω ότι αν δεν έχεις να λάβεις από κάποιον ηθικά ή υλικά , δεν έχεις λόγο να τον έχεις στη ζωή σου , το δούνε πάει μαζί με το λαβείν . Το γεγονός ότι κάνεις παρέα με κάποιον , ακόμα και αν κάποιες φορές , λίγες ή πολλές , σε "κρεμάει" , είναι γιατί τον αγαπάς ή τον χρειάζεσαι . Πόσες φορές άραγε πρέπει να σε κρεμάσει ένας φίλος σου για να σταματήσεις τον κάνεις παρέα ?! Κάποτε που είχα κάνει μια επέμβαση , μόνο ένας φίλος ερχόταν τακτικά να με δει , ενώ όλοι οι άλλοι ήταν χαμένοι . Τότε είχα στεναχωρηθεί πολύ . Τώρα που έχω μεγαλώσει σκέφτομαι διαφορετικά , δεν ήταν υποχρεωμένοι να έρθουν να με δουν , ούτε κι εγώ είμαι υποχρεωμένος να πάω . Η γνώμη μου πλέον είναι πως οι φίλοι είναι για να περνάς καλά μαζί τους και όχι για να τους φορτώνεις και να σου φορτώνουν τα προβλήματά τους . Αυτόν τον ρόλο τον έχει η οικογένειά σου , αυτή η μικρή ομάδα ανθρώπων , που θα σε αγαπούν για πάντα , όσο καλός ή κακός κι αν είσαι και θα σου συμπαραστέκονται σε κάθε σου πρόβλημα . Παλαιότερα νόμιζα ότι και οι φίλοι είναι σαν οικογένεια ,όμως διαπιστώνω πως έκανα λάθος , δεν πειράζει όμως , η φιλία είναι πολύ ωραία και απαραίτητη στη ζωή μας , με τα υπέρ και τα κατά της .
|
|