|
Post by spiros on Jan 19, 2016 7:14:09 GMT
Οι ερώτηση έχει να κάνει με χόμπις που έχετε κάνει , που κάνετε ή που θα θέλατε να κάνετε !
|
|
|
Post by spiros on Jan 19, 2016 8:07:22 GMT
Το χόμπι που είναι για μένα το νούμερο 1 στη λίστα μου , είναι το Paintball . Τα δέντρα , τα όπλα , η στολή , η αδρεναλίνη , και ο ανταγωνισμός με τους αντιπάλους , είναι κάτι που με τρελαίνει !! Το γεγονός ότι είμαι ένα κομπλεξικό άτομο που δεν θέλει να χάνει , με παθιάζει ακόμα περισσότερο !!
Στο νούμερο 2 θα βάλω αναμφισβήτητα το Jet ski . Το υγρό στοιχείο είναι επίσης μια μεγάλη μου αγάπη . Η ταχύτητα που πλέει αυτή η μπανιερίτσα στο νερό και ο άνεμος που χτυπά με ορμή στο πρόσωπό σου , σου δίνει την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας ! Είναι πολλές οι φορές που καθώς τρέχει τραγουδάω δυνατά και γελάω μόνος μου χωρίς να με βλέπει και να με ακούει κανείς ! Οι φιγούρες δε που μπορείς να κάνεις και η αδρεναλίνη που νιώθεις στο αίμα σου σε κάθε μεγάλο άλμα είναι επίσης κάτι που λατρεύω σε αυτό το χόμπι . Τέλος η εξερεύνηση σε κάθε απόμερη παραλία που μπορείς να προσεγγίσεις έχει μεγάλο ενδιαφέρον .
Στο νούμερο 3 θα κατατάξω ένα χόμπι που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν αλλά δεν το γνωρίζω καλά , μιλάω για το Windsurfing . Πάλι στην αγαπημένη μου θάλασσα ! Είναι μια δραστηριότητα που η κατεύθυνση του ανέμου σε βάζει σε σκέψη , να βρείς την σωστή θέση που πρέπει να βάλεις το πανί σου για να φτάσεις στο προορισμό σου . Και πάλι η αδρεναλίνη παίζει ρόλο που με τραβάει αυτό το χόμπι , αφού η ορμή των κυμάτων και το μέγεθός τους στα 4 και άνω μποφόρ είναι τρομακτικά !
Για το νούμερο 4 έχω την Αναρρίχηση . Το λατρεμένο δάσος είναι για δεύτερη φορά στην λίστα μου . Η πεζοπορία στο βουνό με τα πευκάκια και τους θάμνους , στα κακοτράχαλα διαδρομάκια που έχουν δημιουργήσει οι βροχές , καθώς και το σχοινί που πρέπει να δεθείς για να σκαρφαλώσεις στους βράχους ή στο χώμα , είναι και πάλι τα αιχμηρά στοιχεία που ανοίγουν τον βολβό της αδρεναλίνης μου !
Τέλος στο νούμερο 5 θα βάλω την Ποδηλασία . Φυσικά μιλάω για εκτός δρόμου χωμάτινες διαδρομές με ασφαλώς έναν κάποιον βαθμό επικινδυνότητας και δυσκολίας . Όμορφα καταπράσινα τοπία και διαδρομάκια με λάσπη , πέτρες και λακκούβες είναι τα σημεία που με τραβούν σε αυτό το χόμπι .
Είμαι λάτρης του παιχνιδιού και της περιπέτειας , του βουνού και της θάλασσας , η Κυριακή είναι μια μέρα που δεν πρέπει να περνάει στο κρεβάτι και στον καναπέ , ακόμα και όταν δεν είναι ηλιόλουστη !! Η φύση περιμένει να μας αγκαλιάσει !! Καλές εξορμήσεις
|
|
|
Post by George on Jan 19, 2016 12:22:38 GMT
Τα μοναδικά hobbies που δυστυχώς ταιριάζουν στον τρόπο ζωής μου είναι η έβδομη τέχνη και τα ενυδρεία (και αυτά όχι σε ικανοποιητικό βαθμό). Ας αναπτύξουμε λίγο το πρώτο. Οι ταινίες είναι για μένα μία γέφυρα με εικόνες και πρόσωπα που η καθημερινή μου ζωή δεν μου επιτρέπει να συναντήσω και να ζήσω. Με λίγα λόγια, οι ταινίες για εμένα είναι ένας τρόπος ώστε να “ανοίξει” λίγο το μυαλό μου. Όσον αφορά τα ενυδρεία μιλάμε για σχετικά καινούρια προσθήκη στη ζωή μου (περίπου 1 ½ έτος). Τι να πεις για αυτά; Ένα μικρό κομμάτι “θάλασσα” στο δωμάτιο σου. Ζωή, χρώματα, κίνηση. Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να δημιουργείς κατάλληλες συνθήκες ζωής για τα ψαράκια και αυτά έρχονται απλόχερα να σου προσφέρουν ηρεμία και τροφή για πολλήήήήήήή σκέψη. Τώρα σαν hobbies που θα ήθελα να ξεκινήσω είναι αρκετά θα έλεγα αλλά θα σταθώ στα πιο σημαντικά: 01. Τρέξιμο Θα ήθελα να μπορούσα να είχα μία τέλεια και στο μέγιστο βαθμό εκγύμναση αλλά όχι στα τυπικά πλαίσια του γυμναστηρίου. Ιδανικό για εμένα θα ήταν να γινόταν σε εξωτερικό χώρο μαζί με πολύ καλούς φίλους (βλέπεις, επέλεξαν το τένις). Να παίρνουμε τους δρόμους και τα δάση και βαράμε χιλιόμετρα. Ο λόγος που δεν το κάνω είναι φυσικά ο κοινός χρόνος με φίλους. Βλέπεις, η μοναξιά δεν παίζεται. 02. Squash Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον μέσα στον επόμενο μήνα ίσως να έχω την πρώτη μου εμπειρία. Γεμάτο ένταση, μέσα σε ένα κλουβί να βαράς ένα μπαλάκι συνέχεια με μοναδικό σκοπό, να σου φύγουν όλα τα νεύρα που έχεις μέσα σου. Ο λόγος που δεν μπορώ να το ξεκινήσω είναι η απόσταση με το κοντινότερο γήπεδο και φυσικά το κόστος του που κυμαίνεται γύρω στα 85€/ μήνα. 03. Μαστορέματα Να είχα το δικό μου χώρο. Ξέρετε, το γνωστό γκαράζ που βλέπουμε στις ταινίες που πατάει μόνο αντρική πατούσα μέσα. Full στα εργαλεία και δώσε πόνο. Υπάρχει ένα θεματάκι όμως με το συγκεκριμένο και δεν το κάνω…δεν πιάνει το χέρι μου!!! 04. Stand up Paddling (SUP) Το πρωτογνώρισα στις φετινές μου διακοπές. Μοναδικό…Κατάλληλο για εμένα η ήρεμη θάλασσα και ατέλειωτο βολτάρισμα στην επιφάνεια της θάλασσας. Προτείνεται με φίλους. Δεν το έχει ακυρώσει ακόμα. Ψάχνομαι για σανίδα και μάλλον φέτος θα ασχοληθώ αρκετά… 05. Ψάρεμα Βάρκα, φιλαράκια, εφόδια, μουσική και βράδια γεμάτο ψάρεμα. Το προτιμώ για τους καλοκαιρινούς μήνες. Όταν βρίσκω ευκαιρία πηγαίνω. Θα ήθελα όμως μία πιο οργανωμένη κατάσταση και σε μεγαλύτερη συχνότητα.
Το γενικό κακό με εμένα είναι ότι μία βασική αρχή της ζωής μου είναι οι συνθήκες οι πλέον κατάλληλες ώστε να κάνω κάτι. Ε, όλο αυτό το σκεπτικό μου μού φέρνει συνέχεια αναβολές και κάποιες φορές, κάποια πράγματα μένουν απλά σαν σκέψεις.
|
|
Akis
New Member
|
Post by Akis on Jan 20, 2016 10:27:15 GMT
Χόμπι λοιπόν. Χόμπι για μένα σημαίνει ελεύθερος χρόνος. Και ευτυχώς ή δυστυχώς έχω αρκετό. Ας τα ταξινομήσω κι εγώ με βάση το πάθος μου για το καθένα ξεχωριστά.
Στο νούμερο 1 βάζω το μπάσκετ. Ένα άθλημα που ασχολούμε από μικρός. Το πρώτο μου χόμπι στην ουσία. Τι να πω για το μπάσκετ; Μαγεία, ομαδικότητα, ανταγωνισμός, παρέα, φιλία, χιούμορ, διασκέδαση αλλά και ένταση, ύβρις, τσακωμός, πήραγμα. Μα πάνω από όλα το πάθος. Το πάθος για τη νίκη, για την εκπληκτική φάση (δημιουργία), για το να είσαι ο κορυφαίος της ημέρας (κι όχι μόνο). 3 πράγματα είναι το μπάσκετ: εσύ, η μπάλα και το καλάθι. Και μία λέξη το χαρακτηρίζει: DEVOTION.
Στο νούμερο 2 θα βάλω δύο αθλήματα μαζί γιατί το ένα είναι συνέχεια του άλλου. Οι ξυλορακέτες και το τέννις. Ξεκινάω πρώτα με τις ξυλορακέτες που μπήκαν πρώτες στη ζωή μου. Κάτι λιγλοτερο από 10 χρόνια. Μου αρέσει γιατί βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα, στο κύμα, πάνω στην άμμο(κατά προτίμηση), ίσως και λίγη μουσική να σιγοπαίζει. Να χτυπιέσαι με τον συμπαίκτη σου "τάκα-τούκα" (ενοχλητικό για αυτούς που δε ξέρουν να παίζουν). Να παίζεις με την αγωνία να μη σου πέσει το μπαλάκι και ταυτόχρονα να χτυπάς δυνατά αλλά και σωστά για να μπορέσει ο συμπαίκτης σου να στο ξαναστείλει στρωμένο. Δεν είναι πολύ αναγνωρισμένο και πολλοί το σνομπάρουν, αλλά θα έρθει η ώρα του και τότε θα με θυμηθείτε. Και ήρθε η ώρα του τέννις. Βασισμένος στις ξυλορακέτες που είναι καθαρά καλοκαιρινό σπορ για μένα, είπα να συνεχίσω με τέννις τώρα που χειμωνιάζει που έχει κάποια σχλεση (μόνο το οτι κρατάς μία ρακέτα, τίποτα άλλο). Παίζω μόνο 4 μήνες αλλά μα έχει τραβήξει πολύ. Θέλει φυσική κατάσταση, πολύ καλή τεχνική και πολλά που μπορείς να εξελίξεις με τον καιρό. Έχει ομαδικότητα όταν παίζεις με συμπαίκτη, πολύ ανταγωνισμό και το βασικότερο , θέλει ψυχραιμία και υπομονή. Την ώρα που είσαι με την πλάτη στον τοίχο θέλει να χαλαρώσεις, να σβήσες το παρελθόν και να μπεις ξανά στο παιχνίδι σαν να ξεκινάς από το 0-0. Άθλημα αυτοσυγκέντρωσης, δυναμικής, απογοήτευσης και ενθάρρυνσης. Νομίζω οτι το τέννις έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Θέλω να τραβήξω κι εγώ μαζί του αυτόν τον ανήφορο.
Το νούμερο 3 ανήκει στο ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ). Ασχολούμαι 20 χρόνια. Πιο πολύ με παιχνίδια σε Η/Υ φίλων (σε DOS φανταστείτε). Αργότερα πήρα τον δικό μου και πέρα από τα παιχνίδια έβαλα μπρος για να μάθω και τα περεταίρο που σου προσφέρει ο Η/Υ, τα οποί είναι πολλά. Ότι γνώσεις έχω είναι από προσωπική μου ενασχόληση. Με τους ιούς μου, τα format μου. Χειρίζομαι διάφορα προγράμματα, όχι τέλεια αλλά προσπαθώ. Ο Η/Υ είναι το μέλλον, καλώς ή κακώς. Η τεχνολογία προχωράει και ανακαστηκά πρέπει να ακολουθείς.
Στο νούμερο 4 είναι το τρέξιμο(γι αυτό δέσε καλά τα παπούτσια σου φλιλε μου). Στο παρελθόν το έκανα σχεδόν σε καθημερινή βάση (σε συνδιασμό με το μπάσκετ), αλλά σιγά σιγά το έκοψα. Το χειμώνα δε μορείς να το ακολουθείς λόγο κρύου και πιο πολύ αέρα. Αλλά τις υπόλοιπες εποχές επιβάλλεται. Κι όχι μόβο στα γληπεδα γυρώ γύρω αλλά και σε χωμάτινες διαδρομές μέσα στη φύση.
Και τελειώνω με το νούμερο 5, το ψήσιμο. Θα το συμπεριλάβω στα χόμπι. Μου αρέσει όλη η διαδικασία απ την αρχή μέχρι το τέλος. Να ανάψεις φωτιά, να βάλεις κάρβουνα, την ψησταριά, τακρέαταα, το σωστό ψήσιμο και τέλος η επιβραύευση. Ξέρετε εσείς : είναι λίγο ωμό, το έκαψες κ.α.. Φυσικά και θέλει καλή παρέα και το κατάλληλο ποτό (κρασί ή μπύρα) ανάλογα την εποχή. Το κακό-καλό (γιατί έχει κι αυτό την πλάκα του), είναι ότι "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να φάει η κόρη".
Αυτά είναι τα χόμπι που έκανα, κάνω και θέλω να συνεχίσω να κάνω μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Ελπίζω να μη σας ζάλισα και να σας άνοιξα λίγο την όρεξη για καινούρια χόμπι ή για κάνα μπριζολίκι.
|
|